Методичний тиждень початкової школи

«Фестиваль педагогічної творчості з реалізації освітньої галузі «Суспільствознавство»»

Одним із голових завдань освіти є створення умов для виховання свідомих громадян - патріотів, які зможуть збудувати заможну духовну і матеріально багату державу. Патріотизм покликаний дати новий поштовх для розвитку духовності нації. Це є потребою і держави, і суспільства, і особистості.

Становлення громадянської свідомості починає формуватися у молодшому шкільному віці, коли досвід дитини тісно пов'язаний з усім новим яскравим. Дитина відчуває в собі любов до своєї сім’ї, школи, місця, де живе. Активне спілкування з природою і соціальним оточенням, накопичення досвіду, особистісного ставлення до системи цінностей українського суспільства, незабутні враження дитинства залишаються на все життя.

Зважаючи на вищезазначене за навчальними планами вивчається курс «Я у світі» у 3-4 класах, який реалізує освітню галузь «Суспільствознавство» Державного стандарту початкової загальної освіти і спрямовується на соціалізацію особистості молодшого школяра, зокрема його громадянське і патріотичне виховання.

У 2016 – 2017 навчальному році учні 3- 4 класів почали вивчати предмет « Я у світі» за оновленою програмою. Саме цьому питанню був присвячений методичний тиждень початкової школи «Фестиваль педагогічної творчості з реалізації освітньої галузі «Суспільствознавство»», який проходив з 13.03 по 17.03.2017р.



План
проведення методичного тижня початкової школи
«Фестиваль педагогічної творчості з реалізації
освітньої галузі « Суспільствознавство»

№ з/п Назва заходу Термін виконання Відповідальний Прим.
1 Методична оперативка. Ознайомлення з планом проведення методичного тижня. 13.03.17 Мізіна Н.І.
2 Круглий стіл вчителів початкових класів « Особливості організації та проведення кроків з предмету « Я у світі» у 3 – 4 класах» 14.03.17 Бабенко Л. М., Члени ШМО
3 Проведення уроків з предмету « Я у світі» :
Навчальний проект « Визначні місця мого краю» Урок « Де ти живеш. Твоя країна – Україна» 15.03.17 4-Б, 4- В 3 - Б Марченко І. Г. Фурсіна В. В. Пісаревських І.А.
Інтегрований урок ( Я у світі і трудове навчання ) « Державні символи України» Усний журнал « Культура та історична спадщина України» Вікторина « Твоя країна – Україна» 16.03.17 3 – А 4- А 3 - В Бабенко Л. М. Шевченко І. М. Тарасова С. В.
4 Виставка малюнків « Моя рідна Україна» Лінійка .Підсумки проведення тижня 17.03.17 Бабенко Л. М. Мізіна Н.І.

На засіданні круглого столу керівник ШМО Бабенко Л. М. ознайомила вчителів з « Особливостями організації та проведення уроків з предмету « Я у світі» у 3 – 4 класах», а вчителі ділилися досвідом роботи у його викладанні.

Яким повинен бути урок, щоб учні сказали: «Мій улюблений урок «Я у світі». Безумовно, цікавим, таким, що збуджує розум та уяву, розширює кругозір. Діти з легкістю запам’ятовують тільки те, що викликає в них інтерес. Коли навчання цікаве, тоді воно й ефективне! Саме такими були урок в 3-Б класі на тему: « Де ти живеш. Твоя країна – Україна» ( учитель Пісаревських І. А.) та інтегрований урок « Я у світі» і трудового навчання в 3 – А класі на тему: « Державні символи України» ( учитель Бабенко Л. М.)

Значна увага у програмі предмета «Я у світі» приділяється проектним технологіям. Впровадження проектної технології спрямоване на стимулювання інтересу учнів до пошуку інформації, розвиток дитини через розв’язання проблем і застосування здобутих знань у конкретній діяльності.

Цікаво пройшла презентація проекту « Визначні місця мого краю» у 4 – Б кл.(учитель Марченко І. Г.) Група « Історики» розказала про історію Світловодська, його символіку; група « Пошуківці» - про сім історико- архітектурних пам’яток міста; група «Журналісти» зібрали відомості про знаменитих людей міста.

А учні 4 – А кл.( учитель Шевченко І. М.) представили свій проект «Культурна та історична спадщина України» у формі усного журналу, з яким ознайомили учнів 3-х класів.

Весело та завзято приймали участь команди « Вербичка» і « Калинка» у вікторині « Твоя країна – Україна» ( 3 – В кл. учитель Тарасова С. В.)

Чудові малюнки виконали діти для виставки «Моя рідна Україна».

Завершився методичний тиждень лінійкою та запальним флешмобом «Перлина Україна».

Галерея "Тиждень початкової школи"

Кiлькiсть переглядiв: 452