Вільний в невільній державі

Письменник, правозахисник, борець...Василь Стус став символом Українського Опору другої половини ХХ століття, він був одним із тих, хто вів непримиренну боротьбу за українську державність та національну ідею.
6 січня 2018 року ювілейна дата - 80-річчя від дня народження поета й борця Василя Стуса. Символічно напередодні Дня Соборності України для учнів 10-го класу проведено на базі центральної міської бібліотеки годину пам'яті вшанування Великого Українця.

Присутні ознайомились з відомим життєписом та новими фактами досліджених сторінок біографії - освіта, робота, навчання в аспірантурі, поетична творчість, одруження, дисидентство, репресії, арешти й ув'язнення. Його ім'я вшановано в назвах вулиць і скверів, дитячих та молодіжних організаціях, відкрито пам'ятники, барельєфи та музеї. За поезіями Стуса пишуть сценарії для вистав, його твори введено до шкільної програми з української літератури. Премія імені Василя Стуса присуджується авторам, які мають видатні успіхи в своїй галузі, займають виразну громадянську позицію, активно присутні в українському культурному просторі. Насамкінець діти могли творчо викласти на папері власне відношення до Героя України та поборника свободи слова і думки.

Навіть у найтяжчі хвилини життя Василь Стус твердо вірив що повернеться до народу своїм словом, що народ його почує.І його поезія залунала на Україні, її почули, в неї вслухаються.

/Files/images/Стус.jpg/Files/images/Стус 02.jpg

/Files/images/Стус 03.jpg/Files/images/Стус 04.jpg

Завідуюча бібліотекою Галович А.М.



Кiлькiсть переглядiв: 365