Повернутися до звичайного режиму

Вернісаж педагогічної творчості

28 вересня вся освітянська спільнота відзначила сторіччя від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського. Славетний вітчизняний педагог постійно вів діалог з тими, кому судилося плекати дитячу душу. У свій час він писав: «Учителю! Ми горимо і згоряємо в ім’я того, щоб єднати людей узами добрих побажань. Щоб людині хотілося жити від того, що поряд із нею живуть люди. Учитель творить Людину». Взявши за основу ці мудрі слова в СЗШ № 7 з 24 вересня по 28 вересня було проведено методичний тиждень, присвячену В.О.Сухомлинському. В рамках Тижня відбувся вернісаж педагогічної творчості учнів та вчителів. Оформлено стенд «Азбука мудрості Василя Сухомлинського» та виставку ілюстрацій до його казок. Організовано майстер-класи («Мотанка», «Ниткографія», «Панно з тканини», «Панно з природного матеріалу», «Декупаж»). Проведено ряд уроків, наскрізною лінією яких були ідеї видатного педагога:

- сюжетний урок з фізичної культури в 6-Б класі;

- урок інформатики в 4 класі «Віртуальна подорож стежиною життя В.О.Сухомлинського»;

- урок інформатики в 6 класі «Герої казок В.Сухомлинського засобами векторної графіки»;

- урок у просторі: «Казки читай та розуму набувай». Інсценізація казки «Ріпка на математичний лад»;

- урок фізики в 7 класі «Педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського: погляд у сьогодення. «Фізичні тіла й фізичні явища. Фізичні величини. Вимірювання. Засоби вимірювання. Точність вимірювання»»;

- урок-квест в 5-А класі «Майстер дитячих сердець»;

- урок англійської мови для учнів 4-6-х класів за казкою В.О.Сухомлинського «Моя мама найгарніша».

Крім того, учні та вчителі взяли участь у наступних заходах: флеш-мобі за участю учнів 4-х класів, квесті для учнів 5-6 класів «Видатний педагог Кіровоградщини», навчальному проекті «Жива і нежива природа навколо нас», інтерактивній вправі «Формула любові до рідного краю». А вчителі-філологи запросили учасників навчально-виховного процесу відвідати арт-галерею «Виставкова зала» та долучитися до арт-об’єктів: «Дерево дорогоцінних думок», «Речовий доказ», «Чомучки», «Скринька побажань», «Топонімічний екскурс».

Проведені заходи сприяли поширенню ідей Василя Олександровича в навчально-виховний процес, розвивали творче мислення учнів, утверджували гуманну педагогіку як складову сучасного освітнього середовища.

Заступник директора з НВР
Гула Л.А.


Галерея "100-річчя В.О.Сухомлинському 2018"

Кiлькiсть переглядiв: 345