Безцінний скарб народу

"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. "

Ліна Костенко

"Коли зникає народна мова — народу нема більше!.. Відберіть у народу все — і він усе може повернути, але відберіть мову, і він ніколи більше не створить її; вмерла мова в устах народу — вмер і народ», - сказав Костянтин Ушинський.

Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Людина звикає до рідної мови і вона стає її невід’ємною частиною. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.

Заходи, які підготовлені та проведені шкільною бібліотекою до Міжнародного дня рідної мови учні СЗШ №7 сприймали із цікавістю та допитливістю.

До уваги учнів школи підготовлена виставка літератури «Мова та слова – гілка і листя серця».

Інформаційна хвилинка «Як перейти на українську?» була проведена для користувачів бібліотеки, які прагнуть вільно володіти рідною мовою під гаслом: « Потрібно українською»:

· читати книги,
· дивитись фільми,
· слухати музику,
· писати у соціальних мережах,
· спілкуватись із друзями, родиною та сфері обслуговування.

На базі центральної міської бібліотеки для учнів 3-го та 5-го класу проведено Свято «Міжнародний день рідної мови». Діти знайомились із довідковими виданнями презентованої виставки літератури «Минуще все, лиш слово не мине». Вони спритно виконували запропоновані їм завдання: відгадували зашифровані мовні ребуси, із окремих літер складали приказки та висловлювання про мову, редагували уривки з текстів за допомогою словників.

Наразі все більше молодь у повсякденному спілкуванні користується рідною мовою – це сучасно і престижно. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу!

Галерея "Безцінний скарб народу 2018"

Завідуюча бібліотекою СЗШ № 7
Галович А.М.

Кiлькiсть переглядiв: 339