«… Як парость виноградної лози, плекайте мову…»

Найцінніше, що є у кожної нації – це її мова. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити у своїй душі світлицю, в якій зберігається цей скарб. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості

21 лютого в СЗШ №7 відбулися заходи в рамках святкування Міжнародного дня рідної мови.

Перший урок у школі розпочався інформаційною хвилинкою, під час якої педагоги розповіли учням про рішення 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО щодо святкування Дня рідної мови. Учителями-філологами було організовано лінгвістичний квест, під час якого учні відвідали станції «Говори українською», «У країні «Фразеології»», «Лексична розминка». Яскравого емоційного фону додала святу запальна та лірична музика, яка лунала під час перерв.

Цього ж дня учні школи брали участь у конкурсі декламаторів поезій, організованого Світловодським міським об’єднанням Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Дипломантом конкурсу став учень 10-А класу Панасенко Данило.

Переконані, що такі заходи виховують у юних громадян патріотизм, формують почуття самобутності, наголошують на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, утвердженні нації і зміцненні держави.

Заступник директора з НВР Гула Л.А.


Галерея "«… Як парость виноградної лози, плекайте мову…»"

Кiлькiсть переглядiв: 439