Повернутися до звичайного режиму

Тиждень права в СЗШ №7

З 04.12 по 08.12 в СЗШ№7 відбулися заходи в рамках Тижня права.

Проведення цих заходів було спрямовано на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій, поглиблення знань про права дитини, які зазначені в державних документах.
Для учнів 1-11 класів класними керівниками були проведені тематичні виховні години: «Права дитини», «Основні права неповнолітніх за конвенцією ООН», «Закон і ми. Права та обов’язки учнів».

Шкільним парламентом оформлено стенд «Світовий кодекс прав дитини», організована виставка стіннівок учнів 9-11-х класів «Дитина має право».

Вчитель правознавства Миташоп Т.С. підготувала усний журнал «Права та юридична відповідальність неповнолітніх» для 7-х та 8-х класів. Діти повторили свої права, які надані основним законом держави - Конституцією України та обов'язки, які покладені на них.

Для учнів 9-х класів проведено квест-гру «Я знаю свої права та обов’язки». В ігровій формі діти набували практичного досвіду боротьби з порушенням їх прав та збереження свого життя та здоров'я. Кожна станція по різному розкривала дев’ятикласникам особливості юридичної поведінки залежно від ситуації, в яку вони можуть потрапити.

Серед учнів 10-11-х класів проведено «Юридичний аукціон». Старшокласники зазначили, що в дорослому віці збільшується відповідальність за свої вчинки. Учні змогли використати знання з предмету «Правознавство» під час вирішення проблемних ситуацій.

Класними керівниками 1-11 класів проведено Всеукраїнський урок права «Права людини», на якому школярі усвідомили: щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Завідуюча бібліотекою Галович А.М. підготувала виставку літератури на тему «Людина і право».

Проведені заходи сприяли розширенню правових знань учнів, формуванню вміння співвідносити норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Заступник директора з ВР
Аблаєва С.М.


Галерея "Тиждень права"

Кiлькiсть переглядiв: 363