День Цивільного Захисту

На виконання річного плану роботи школи, з метою комплексного відпрацювання дій з організації й здійснення заходів з питань цивільного захисту, 14 квітня в спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7, у рамках Тижня безпеки життєдіяльності, проводився День Цивільного Захисту.
Заходи, що відбулися, були спрямовані на практичне навчання учнівського та педагогічного колективів,працівників школи діям у випадку загроз та виникнення надзвичайних ситуацій.
Класними керівниками 1-11 класів проведено виховні години, які підпорядковувалися темі "Безпека у твоєму житті". Для учнів 2-4 класів організовано конкурс малюнків з теми ЦЗ. До складання шкільного пазлу на тему, пов'язану з БЖД, долучилися учні 5-11 класів. У військово-спортивних естафетах взяли участь учні 8,10 класів. Школярі 6,7 класів відповідали на питання вікторини з безпеки життєдіяльності під час уроку "Основи здоров'я" й переглянули відеофільм про дії у разі надзвичайної ситуації, а учні 9-х класів вправлялися в грамотності написання диктанту з питання ЦЗ. Медичними працівниками школи було проведено практичні заняття із старшокласниками.
У рамках дня ЦЗ відбулася зустріч педагогічного складу школи з начальником Світловодських курсів 3 категорії навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Фоміним Михайлом Юрійовичем, який розповів про особливості надання долікарської допомоги.
Крім того, всі учасники навчально-виховного процесу були долучені до дій за ввідною №2 "Пожежа в навчальному закладі " і злагоджено та організовано евакуювалися на подвір'я школи.
Змодельовані заходи можливих надзвичайних ситуацій, проведені в школі, сприяли удосконаленню практичних навичок в організації цивільного захисту та управлінню силами і засобами при локалізації і ліквідації наслідків небезпеки; перевірці реальності плану реагування на надзвичайні ситуації й злагодженості дій за сигналами оповіщення.

Заступник директора з НВР Гула Л.А.


Галерея "День Цивільного Захисту "

Кiлькiсть переглядiв: 266