В об’єктиві - молодий спеціаліст

Професійне становлення молодих спеціалістів – це безперервний процес набуття особистістю фахової компетентності. Освітянська спільнота чекає вчителя-початківця, сповненого творчих задумів, величезної душевної щедрості і, найголовніше, любові до дітей. У свою чергу педагогічні колективи повинні підтримати молодого колегу, допомогти йому пройти перші кроки на педагогічній ниві. Переслідуючи цю мету, в СЗШ №7 постійно діє Школа молодого спеціаліста. Досвідчені педагоги, наставники і просто колеги беруть активну участь у професійному становленні тих особистостей, які, за велінням долі, долучилися до найпочеснішої і найвідповідальнішої справи на землі – плекання дитячих душ.

З 20 по 24 березня в школі відбувся методичний тиждень молодого спеціаліста. Відкриття Тижня розпочалося методичною кав’ярнею «Учитель-це поклик душі», під час якої молоді колеги обґрунтували свій професійний вибір, а також мали змогу почути вражаючі моменти з педагогічної стежини досвідчених учителів. Колеги-початківці долучилися до серії відкритих уроків: з історичними скарбами України познайомила учнів 3-Б класу на уроці «Я у світі» вчитель початкових класів Полтавець Альона Миколаївна; урок всесвітньої історії з теми «Китай у ІІ половині ХІХ століття» в 9-Б класі провів учитель історії Покотило Олег Ігорович; формули коренів квадратного рівняння вчила застосовувати учнів 8-А класу на уроці алгебри вчитель математики Гонтаренко Марія Олександрівна. Крім того, впродовж Тижня молоді колеги взяли участь у роботі педагогічної студії «Нова школа: простір освітніх можливостей» та пройшли вихідне анкетування «Мій перший рік у Школі молодого спеціаліста».

З ініціативи методичного кабінету управління освіти, зокрема, голови міському профспілки працівників освіти і науки - керівника Клубу молодого вчителя - методиста Пилєнок Н.І., вчителі - початківці долучилися до загальноміських заходів для молодих освітян: взяли участь у конкурсі стіннівок та екскурсії в музей В.О. Сухомлинського в смт Павлиш.

Переконані, що такі заходи сприяють адаптації вчителів – початківців в освітянському середовищі, додають їм упевненості в правильності обраного шляху, слугують дієвою підтримкою в професійному становленні.

Заступник директора з НВР,
керівник Школи молодого спеціаліста
Гула Л.А.

Галерея "Молоді вчителі 2017"

Кiлькiсть переглядiв: 311