Літературне дефіле

Мода. Вона асоціюється з прогресом, а це — поступ, рух, зміна. Зміна у світобаченні, смаках, манерах і звичках. Давно позаду ХІХ століття. Та бажання пізнати ближче той час підштовхнуло учнів СЗШ №7 до задуму зазирнути в минуле очима сучасної молоді. Мандрівку було вирішено пов’язати з творчістю Великого Кобзаря, бо, пропри час, він залишається актуальним, а його талант вишуканим і модерним.

Цими березневими днями в школі, в рамках тематичного Тижня, присвяченого Т.Г. Шевченку, відбулося яскраве дійство: літературне дефіле. Перед глядачами ожили герої безсмертних поетових творів, які за своїм задумом презентували учні 10-А та 11-А класів.

Червоною килимовою доріжкою пройшли вишукана «Катерина з «москалем Іваном»», ніжна «дівчина – лілея», героїня поеми «Причинна». Імпровізацію мистецтва бою показали «ватажки гайдамацького повстання Максим Залізняк та Іван Гонта», яку спостерігав сам поважний «Богдан Хмельницький». Справжньою несподіванкою для глядачів став образ Прометея, з поеми «Кавказ», саме таким - рішучим, відважним, сильним зобразили його одинадцятикласники. Цікавим був підхід і до образів поеми «Наймичка»: учні 10-А класу запропонували поглянути на Ганну та Марка за часів Т. Шевченка і в сьогоденні.

Завершилося дійство ідилічною картиною Кобзаревого «Садка вишневого коло хати». Так на килимовій доріжці з’явилися поважні «плугатарі», таємниці «дівчата» та турботлива «мати».

Слід зазначити, що такі заходи залучають учнів до вивчення та поширення творчої спадщини Тараса Шевченка, сприяють підготовці старшокласників до ЗНО.

Адміністрація СЗШ № 7


Галерея "Дефіле СЗШ № 7"

Кiлькiсть переглядiв: 261