Коли гримлять гармати – музи не мовчать…

"Коли гримлять гармати, то музи мовчать", – існує відомий перефразований вислів Цицерона. Так вже виходить історично, що у всі неспокійні часи в ролі справжнього Миротворця виступало саме мистецтво, у всіх його проявах і жанрах. Через творче осмислення навколишнього світу люди мистецтва – музиканти, поети, художники, скульптори, фотографи доносять до наших сердець те найцінніше, що так важливо зберегти для себе та для всіх прийдешніх поколінь – мир і взаєморозуміння. Спостерігаючи за подіями на літературній ниві, поетичні гармати гримлять на всю потужність новими «спалахами». Зараз не час мовчати…

День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва і з 2015 року є державним святом. З цієї нагоди у нашій школі за ініціативи шкільної бібліотеки заснований конкурс декламаторів патріотичної поезії «Україна – це ми!» серед поціновувачів художнього слова 8-11класів. Декламатори готували поезії як вже знаних авторів так і новочасних поетів, які і представили на розсуд журі та усіх присутніх.

Усі конкурсанти на високому рівні декламували поезії. Учні вразили вибором творів, які точно відображали актуальність теми конкурсу. Учениця 9-В класу Сапожнікова Ніна прочитала власну поезію «Вкраїна», яка була написана напередодні конкурсу.

До уваги брались наступні вимоги: відповідність тематиці, тривалість виконання, мовленнєва грамотність та культура виконання, емоційність, сценічність. Всі учасники отримали подяки за творчість від організаторів конкурсу, а переможці Турчин Софія 8-В (Імісце), Осадча Наталія 9-Б (ІІмісце), Артеменко Софія 8-Б (ІІІмісце) – грамоти за зайняті місця.

/Files/images/IMG_20161012_125147.jpg/Files/images/IMG_20161012_125338.jpg

/Files/images/IMG_20161012_130610.jpg/Files/images/IMG_20161012_131300.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 368