Дзвони Чорнобиля

26 квітня 2016 року виповнилося 30 роки з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.

З метою вшанування памяті постраждалих від Чорнобильської катастрофи в школі була проведена низка виховних заходів. Протягом березня-квітня класними керівниками 1 – 11 класів проводилися тематичні виховні години: «Катастрофа ХХ століття», «Земля, опалена Чорнобилем».

Фоторепортаж «Герої-ліквідатори аварії на ЧАЕС», представлений учнями 7 – В класу, нагадав про жертовний подвиг ліквідаторів цієї екологічної катастрофи.

Шкільним парламентом ініційована виставка плакатів на тему «Ні другому Чорнобилю», в якій взяли участь учні 7 – 11 класів.

Бібліотекарі підібрали тематичну літературу і ознайомили школярів з творами письменників, присвячених Чорнобильській трагедії на АЕС.

Педагогами-організаторами оформлено інформаційний стенд «Нехай у серці не згасне пам'ять..» про перебіг подій 26.04.1986року..

26.04.2016 відбувся єдиний урок «Чорнобильський дзвін» для учнів 1 – 11 класів. Уроки були проведені класними керівниками, супроводжувались ілюстративним матеріалом, фото- та відеодокументами.

На класну виховну годину 11 – А класу були запрошені Сидорук Йосип Олександрович та Бичков Миколай Володимирович - учасники ліквідаціїї наслідків аваріі на ЧАЕС. Спогади ліквідаторів допомогли школярам осягнути масштаби катастрофи і жертовний подвиг її ліквідаторів, а також нагадали молодому поколінню про величезну відповідальність перед людством тих, хто безспосередньо працює з мирним , як здається, атомом.

Більше тут...

Кiлькiсть переглядiв: 365