Зробити правильний вибір – значить знайти професію!

Після закінчення школи перед випускником стоїть нелегке завдання вибору професії до душі, визначення професійного життєвого шляху. Зазвичай молодь хвилюють питання: ким бути? Як знайти головну справу свого життя, щоб приносити найбільшу користь людям, країні, відчувати себе потрібним, повноцінним і задоволеним своєю працею?

Знайти відповіді на ці та інші питання допомогла спеціаліст з профорієнтації державної служби зайнятості Бугрім Ольга Петрівна на зустрічі з учнями 10 класу на базі центральної міської бібліотеки. Вона інформувала про актуальні на ринку праці професії, ознайомила з послугами служби зайнятості, можливостями відкриття власної справи. За результатами проведеного психологічного тестування, надала поради та рекомендації щодо вибору професії, навчального закладу, який відповідає інтересам, життєвим цілям, нахилам та здібностям.

Поділившись на групки діти спільно створили базу даних сучасних професій, а за допомогою сценічного мистецтва – пантоміми бажаючі створювали професійні образи.

Чітке уявлення про себе та свої можливості у майбутньому дасть учням змогу уникнути помилок під час вибору професії, а отже – зробити правильний вибір!

/Files/images/SAM_5717.JPG/Files/images/SAM_5714.JPG/Files/images/SAM_5737.JPG/Files/images/SAM_5719.JPG

Шкільна бібліотека

Кiлькiсть переглядiв: 505