Шана ювіляру

Допоки ще горітиме свіча життя,
То й в серці пломенітиме,
До слова поетичного
любов моя.
В. С. Сідун

Як їх залишилось мало, таких незвичайних, дорогих нам людей, які пережили війни, голод, розруху, але зберегли в душах любов до життя, до всього світлого. Як їх не забути вшанувати, подякувати за все, що дали нам? Зустрічаємось, спілкуємось і низько вклоняємось.

Бажаним гостем у СЗШ № 7 є Володимир Семенович Сідун, 17 грудня йому виповнилося 90 років. Адміністрація школи на чолі з директором А. Л. Колесник, вчителі-філологи, шкільний бібліотекар А. М. Галович та учні школи запросили в гості ветерана Другої світової війни, поета, громадського діяча В. С. Сідуна.

Учні 10-го класу за допомогою мультимедійної презентації пригадали сторінки біографії вчителя історії за фахом, поета за покликом душі, у супроводі віршів автора, які виконали учні. Люблять поезію в школі №7, адже у нашому закладі є вчителі й учні які майстерно володіють художнім словом. Випускники школи являються учнями та спадкоємцями літературної студії «Ранок» під керівництвом Володимира Семеновича: Віталій Коваленко (перший староста літстудії), Козельська Альона (староста літстудії), Маменко Анна.

Пономаренко Аліна, учениця 10-го класу презентувала власну поезію «Життя», а з авторським віршованим привітальним словом виступила учитель-філолог Ірина Василівна Усик:

«На довгі роки і віки здоров’я тобі,
поете, на рідній землі.
Хай твоє ім’я не згасне в імлі.
Хай Світловодщина здоров’я дає,
А сива зозуля сто літ накує… ».

Із щирими словами вітання з Днем народження звернулась учитель-філолог, редактор поезій ювіляра і давній друг Юлія Кирилівна Якобчук. Заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Анатоліївна Гула акцентувала увагу присутніх на тому, що поезія за словами Ліни Костенко, це «дотик до душі», а життєстверджуюча і оптимістична поезія Володимира Семеновича доторкується до душі кожного, хто бодай хоч раз поринав у світ поетичного слова поета-ювіляра.

Своєрідним духовним місточком, який зв’язує покоління, була невимушена і тепла бесіда учнів з поетом про поезію, життя, добро і зло у світі.
Адміністрація СЗШ №7.

Кiлькiсть переглядiв: 360